top of page
  • Анастасія Жукова, Олена Царюк

Від козаків до сучасних воїнів

До Дня захисника України традиційно проводяться різноманітні заходи на честь тих людей, які щодня ризикують життям заради своєї Батьківщини. У нашій школі також у рамках декади мужності й патріотизму відбулися зустрічі з захисниками, інформаційно-просвітницькі години, мобільні виставки вітальних листівок, уроки мужності "Дякуємо тобі, захиснику!",спортивні ігри "Козацькі забави" серед учасників Всеукраїнської гри "Сокіл" (Джура), акція "Повернись живим" .


Зокрема, до учнів 6-А класу завітали гості з Маріупольського об'єднаного комісаріату головний сержант Владислав Геннадійович Кононученко та солдат Тіна Анадріївна Ільченко. Владислав Геннадійович розповів про складність і відповідальність військової служби, про те, що наші військові роблять усе можливе, щоб діти щодня навчалися в школі під мирним небом.В свою чергу учні привітали військовослужбовців із Днем захисника України і подарували листівки та креативні подарунки, які зробили учні нашої школи.

До учнів других класів завітав у гості завідуючий відділом науково-просвітницької роботи Маріупольського краєзнавчого музею Олександр Васильович Горі, щоб розповісти про історію козацтва, свято Покрова та традиції його святкування. Під час зустрічі "Козаки у Північному Приазов'ї" діти познайомились з козацької історією рідного міста, доторкнулись до предметів старини, які зберігаються в музеї, і, навіть, обрали на Чорній Раді гетьманів своїх класів.

Ми вдячні представникам цих цікавих професій за їх щоденну нелегку працю і ті цікаві зустрічі,які вони нам подарували.




Архив
bottom of page