top of page
  • osvita-mariupol

Всеукраїнський урок «Я МАЮ ПРАВО»

У нашій країні з 2017 року реалізується правопросвітницький проект «Я маю право», мета якого – навчити дітей захищати свої права та дотримуватися прав і свобод інших людей. У рамках цього проекту в Маріупольській СШ №66 5 вересня 2019 року був проведений урок-виховна година «Я маю право» (за рекомендаціями Міністерства юстиції України).


Учителі школи підготували матеріали для дітей різних вікових категорій. Діти разом зі своїми класними керівниками ознайомилися з нормативною базою проекту (Конвенція ООН, законодавство України), а потім виготовляли презентації, плакати, відео, брали участь у розігруванні життєвих ситуацій, заповнювали карту «Права дитини» для того, щоб набути життєво важливих компетентностей. Цікавими для учнів стали невигадані історії підлітків-правозахисників з різних країн.


І якщо малюкам сподобалися ігри з правової тематики, то старшокласники з задоволенням змогли взяти участь у дискусіях і розв’язати суперечливі питання щодо дотримання прав дітей та підлітків у сучасному супільстві.

Архив
bottom of page