top of page
  • Анастасія Жукова, Олена Царюк

Досліджуємо країни ЄС разом із Українською академією лідерства!

У березні цього року Українська академія лідерства оголосила національний конкурс серед учнів 11 класів на участь у навчально-дослідницькій експедиції до країн Європейського союзу.


Ця акція є найбільшою в публічній дипломатії української молоді за часів незалежності України. Її учасники мають чудову нагоду стати частиною великої команди молодих змінотворців УАЛ, які досліджують сфери державотворення, освіти, національної безпеки та оборони, підприємництва. Візити в парламенти та органи місцевої влади країн ЄС, зустрічі з громадськими організаціями та активістами, відвідини інноваційних підприємств та навчальних закладів дають можливість побачити базові європейські закони в дії. У ході експедиції учасники відвідають Брюссель та познайомляться з роботою ЄС, зустрінуться з Президентом Європейської Ради Дональдом Туском, відвідають штаб-квартиру НАТО, познайомляться з роботою Європейської Комісії. Для того, щоб перемогти в конкурсі, необхідно англійською мовою заповнити анкету, написати есе, стисло сформулювати мотиваційні аспекти участі в конкурсі, пройти співбесіду в SKYPE з кураторами.


Від Маріупольської спеціалізованої школи №66 у ньому взяли участь 8 учнів 11 класу. 28 березня стали відомі результати конкурсного відбору. Переможцем від СШ №66 стала учениця 11-А класу Анна Костроміна.


Для дівчини це не перший успіх: Анна є переможцем міських та обласних предметних олімпіад, конкурсів МАН,дебатних та журналістських турнірів, свого часу брала участь та перемагала в міжнародних проектах «FLEX» та «На шляху до змін». Проте перемога в конкурсі від Української академії лідерства для неї теж надзвичайно важлива. Дівчина пишається своїм містом, школою, має досвід у роботі шкільного учнівського самоврядування. Тому, на думку Анни, у Маріуполі має бути філіал Української академії лідерства, яка допоможе молодим людям учитися будувати нове демократичне суспільство. Протягом 5-15 квітня Анна отримає новий досвід демократичних перетворень у європейських країнах. Повернувшись додому, вона хоче поділитися ним з однолітками, поширювати серед молодіжної спільноти школи та міста.


ВІД УСІЄЇ ШКОЛИ ВІТАЄМО АННУ З ПЕРЕМОГОЮ! Сподіваємось, представниця школи та Маріуполя стане частиною великої команди молодих змінотворців України!

Архив
bottom of page