top of page
  • Анастасія Жукова

До нас Масляна завітала!

Останній тиждень перед Великим постом в Україні називають Масляною, яка розпочинає весняний цикл традиційних свят українців. Це неповторне, веселе, колоритне свято, сповнене народних ритуалів та обрядів, що символізує проводи зими та зустріч із весною, яке ми із задоволенням відсвяткували 5 березня 2019 року.


В спеціалізованій школі № 66 дуже люблять відзначати свято Масляної. Вже не перший рік ми проводжаємо зиму та зустрічаємо весну, святкуючи Масляну. Загорівшись ідеєю проводів зими та зустрічі тепла, учні залюбки поринули в організацію свята. Старшокласники із задоволенням втілили образи господарів свята, Масляної, Весни та колоритної пари тещі та зятя. Учасниці шкільного танцювального гуртка приготували запальний танець. Учні 9-Б класу із захопленням зробили опудало зими. Під час свята Масляна перевірила на спритність хлопців старших класів, які перетягували канат. У завзятій боротьбі перемогла збірна команда 10х класів. За народними традиціями, уся школа водила хороводи, всі разом співали пісень і обов’язково спалили солом'яне опудало зими для відродження родючості землі. Діти із захопленням спостерігали за палаючої солом'яною лялькою і вірили, що на землі буде панувати добро і радість, і вже скоро прийде весна і мир. Завдяки запальним пісням і танцям до нас нарешті завітала Весна і пообіцяла, що вона буде теплою і квітучою.


Після вистави свято не закінчилось – у святково прибраних класах вчителі та учні разом з батьками організували масляничний стіл, який прикрасили рушниками і вишитими, барвистими серветками та самоварами.


Архив
bottom of page