top of page
  • osvita-mariupol

Вибори 2016

Однією з основних ознак демократичної держави є наявність розвинутого громадянського суспільства. Громадяни створюють органи самоврядування з метою задоволення та захисту спільних інтересів. Однією з форм залучення учнів до громадського життя є участь у шкільному самоврядуванні. Саме в стінах школи у дітей формується ті якості, які потім у дорослому житті допоможуть їм стати гідними громадянами демократичної України. А ще в шкільному віці усвідомлення своєї участі у вирішенні важливих справ суспільного життя є основою нормальної життєвої позиції в дорослому житті. В Маріупольській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів № 66 вже багато років існує Шкільна демократична республіка, в якій працює шкільний Парламент.


Протягом осінніх місяців 2016 року розгорнулась неабияка боротьба. За можливість займати посаду Президента школи змагались три чарівні дівчини. Цього року спробували свої сили у політичних перегонах Маєвська Аліна з 9-А класу, Козлова Софія з 10-А та представниця 10-Б класу Дерев’янко Олександра.


17 листопада відбулися вибори. Але перед тим кожна претендентка на посаду Президента школи здала до Виборчої комісії підписні листи кандидатів. Вони написали передвиборчу програму та провели різноманітні агітаційні заходи. Кожен учень і педагог школи міг ознайомитись із передвиборчої програмою з листівок, плакатів та на сайті «Щоденник.ua». З гідністю дівчата пройти «випробування» політичними дебатами, де вони оголосили свої програму, а також мали змогу задати питання своїм опонентам. До дебатів також були запрошені активи середніх і старших класів. І вже наступного дня відбулись вибори, в яких взяли участь учні 5-11 класів та педагоги школи. Дійсні бюлетені були підраховані у присутності спостерігачів кандидатів на посаду Президента школи. Після підведення підсумків голосування всі члени виборчої комісії заповнили протокол і поставили свої підписи.

На церемонії інавгурації 24 листопада представники учнівської виборчої комісії Салієва Катерина та Коссе Ілля оголосили, що із результатом 211 голос наступним Президентом школи стає Козлова Софія. Софія отримала посвідчення Президента спеціалізованої школи № 66 після того, яка дала присягу на вірність школі і учнівській громаді. Віце-президент Дерев’янко Олександра оголосила склад нового парламенту школи, який разом з Президентом буде працювати наступні 2 роки.

Архив
bottom of page