top of page
  • osvita-mariupol

Cвяткування свята Покрова та Дня захисника України

Покрова – давне й глибоко символічне свято нашого народу, яке сьогодні набуло ще одного забарвлення. Це День захисника України. Напередодні Покрови до учнів СШ № 66 завітали представники цивільного корпусу полку «Азов» та його бійці. Школярі підготували для них класну годину, під час якої, як барви осені, поєднали екскурс у минуле й сучасність нашого народу, його історичний шлях і майбутні сподівання. Хвилиною мовчання школярі та гості вшанували пам’ять усіх захисників української Державності, чиє життя буде зразком для молодого покоління. Виступаючи перед учнями, бійці «Азова» розповіли про початок існування полку, допомогу маріупольців бійцям, про своє життя і побут, а також подякували за зустріч. Наприкінці школярі вручили гостям невеликі смаколи до свята та сфотографувались напам’ять.


В цей час учні 10 класів підготували та провели для учнів 8-9 класів круглий стіл «Військові традиції та звичаї козацтва», обговорюючи книгу Л. Головешко «Традиції та звичаї українських козаків 15-21 ст». Круглий стіл став своєрідним продовженням краєзнавчої роботи з історії козацтва, започаткованої минулого року після відвідування школи 66 автором наукової роботи Головешко Л.М.


А в учнів 5 класів відбулося свято «Свято Покрова – народне свято», під час якого школярі поглибили свої знання щодо народних традицій та історії козацтва в Україні. Змагаючись на спритність та кмітливість, п’ятикласники змогли довести, що вони дійсно нащадки славних козаків.



Архив
bottom of page