top of page
  • osvita-mariupol

До нас Масляна завітала!

Останній тиждень перед Великим постом в Україні називають Масляною, яка розпочинає весняний цикл традиційних свят українців. Це неповторне, веселе, колоритне свято, сповнене народних ритуалів та обрядів, яке символізує проводи зими та зустріч із весною.

В спеціалізованій школі № 66 дуже люблять відзначати свято Масляної. Під час свята Зима перевірила на спритність хлопців старших класів, які перетягували канат. Масляна завітала разом Днями масничного тижня, які познайомили усіх з традиціями цього свята. За народними традиціями, уся школа водила хороводи, всі разом співали пісень і обов’язково спалили солом'яне опудало зими для відродження родючості землі. Діти із захопленням спостерігали за палаючої солом'яною лялькою і вірили, що на землі буде панувати добро і радість, і вже скоро прийде весна і мир. Завдяки запальним пісням і танцям до нас нарешті завітала Весна і пообіцяла, що вона буде теплою і квітучою.

Після вистави свято не закінчилось – у святково прибраних класах вчителі та учні разом з батьками організували масляничний стіл, який прикрасили рушниками і вишитими, барвистими серветками та самоварами.

Більше фото (перейти)

Архив
bottom of page