top of page

Всеукраїнський день пам'яті «кіборгів»

20 січня Всеукраїнський день пам'яті «кіборгів» - Україна вшановує захисників Донецького аеропорту. Офіційного статусу пам'ятна дата набула 20 січня 2022 року. Тоді спільним Наказом міністра оборони України та головнокомандувача Збройних Сил України був встановлений День вшанування пам'яті захисників Донецького аеропорту.


Бої за Донецький аеропорт тривали з 26 травня 2014 року до 22 січня 2015 року, тобто 242 дні. Закінчились після повної руйнації старого та нового терміналів. За стійкість і незламність українських захисників назвали "кіборгами". Вони стали символом мужності та відданості ідеалам вільної та незалежної України.


За весь час оборони загинули близько 200 військових. Після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну у лютому 2022 року "кіборги" знову зі зброєю у руках захищають Батьківщину.


На передодні в школі пройшли виховні заходи до Дня пам'яті кіборгів-оборонців Донецького аеропору. Під час заходів учням було запропоновано ознайомитися з загальною інформацією про героїчну оборону Донецького аеропорту, а також здобувачі освіти змогли самостійно дати визначення поняттю "кіборг", створювали асоціативні хмари до цього поняття. На уроці діти виконали РобоРуханку та попрацювали з інтерактивними завданнями та вправами - "Асоціативний кущ", "Ребуси", "Онлайн-філворд", "Складіть речення". Ознайомилися з історією героїчної оборони Донецького аеропорту у 2014 році та значення у контексті війни. Говорили про те, за що загинули справжні патріоти, герої, воїни. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих військових та цивільних.



Архив
bottom of page