top of page
  • osvita-mariupol

Звернення до батьків

Шановні батьки! У зв’язку із подовженням карантину просимо всіх усвідомлювати, що карантин – це не канікули, і заняття учнів з 30.03.2020 у школі відбуваються за розкладом. І сьогодні тільки від вас, батьки, залежить психічний стан дитини та організація навчання вдома. Такий процес є трьохстороннім: дитина-школа-батьки й складається з кількох етапів: планування, мотивація і підтримка в навчальній діяльності дитини.

Планування передбачає необхідність складання режиму роботи. Організуйте дистанційне навчання дітей так, нібито вони на уроках: уважно слідкуйте за дотриманням розкладу уроків та завданнями, які викладають учителі. Почніть робочий день дитини із 8.30, як зазвичай це буває під час навчання. Це допоможе уникнути перевантаження дітей у вечірній час. Не забувайте про фізичні вправи у якості перерв під час навчання. Зробіть разом із дитиною нескладні рухи, поясніть, що це потрібно для кращого самопочуття.

Переважну більшість завдань діти можуть виконати самостійно. Поясніть, будь ласка, дітям, що навчання триває. Саме зараз діти мають зрозуміти, що вони навчаються не для оцінки, а для свого розвитку, і набуті знання та компетентності будуть потрібні в наступному навчальному році. Прослідкуйте, щоб дитина повністю виконувала всі рекомендації, які надає вчитель у відеоуроці. Не вимагайте від дитини ідеального виконання завдань (наприклад, супервиразного виконання вірша напам’ять чи ідеально написаної вправи). Побудуйте роботу так, щоб спочатку дитина виконала найскладніші завдання, а потім – більш легкі. Навчання в карантин – це експеримент для всіх, тому можна спробувати щось нове, наприклад, не обов’язково читати підручник, сидячи й склавши руки за столом. Більше свободи і творчості! Ваша робота має бути побудована на довірі, взаємній радості і похвалі.

Відповідно до розкладу в «Щоденнику» вчителі школи викладають домашнє завдання, перша частина якого – це відеоурок або відеоконференція, а друга частина – власне домашнє завдання. Учитель повідомляє, яку частину домашнього завдання та куди слід переслати для перевірки.

Шановні батьки! Просимо вас: постійно підтримуйте зв’язок із класним керівником, повідомляйте, якщо є питання або певні проблеми, оскільки цей досвід дистанційного навчання є для всіх учасників освітнього процесу першим і достатньо складним. Ми всі зацікавлені в тому, щоб діти уважно й старанно навчалися під час карантину.

У мережі «Щоденник» (сторінки класів та новини школи), на сайті школи та на сторінці в мережі Фейсбук слідкуйте за порадами психолога щодо навчання в період карантину.

Кожної п’ятниці, з 15.00 до 16.00, класні керівники надають звіти про активність учнів за тиждень на дистанційній освіті.

Шановні батьки! Якщо у вас виникають питання або проблеми, які не вирішуються під час карантину, просимо вас звертатись до директора школи на електронну пошту rovnat0405@gmail.com

Архив
bottom of page